Gott Nytt År!



Jag hoppas 09 blir minst lika bra som 08. Några nyårslöften tänker jag INTE ge. Året kommer ändå att innebära en stor förändring då KakkaPelle dyker upp i slutet av januari. Att bli förälder e ju bland det största som händer i ens liv...

O till alla er som ska ut o fira ikväll; ta det försiktit o ha så jätte jätte rolit! (själv hänger jag på soffan med grisarna)

Vårkläder Hos H&M

Katalogen kom hem idag så jag bläddrade igenom den medan jag åt morgonmål. Tre saker hittade jag genast som jag bara måste beställa. Eller tre saker jag vill ha iallafall...



Skorna bara skriker sommar tycker jag. Jätte jätte söta! Nån svart jacka har jag inte (eller jo, en), så den här trenchen sku komma bra till användning. Toppen gillar jag mest för tryckets skull. Piggar upp vicken tråkig outfit som helst...

Om o när det blir en beställning får vi se. Ännu lite sådär oinspirerande o köpa kläder med denna mage. Kan ju inte ens prova nåt!

6 x Kjol

Lägger upp bilder på sex stycken kjolar jag gillar extra mycket för tillfället. Alla ganska enkla modeller o färger. 2 x lindex, 2 x h&m samt 2 x ellos.





Skulle gärna beställa hem tvåan från ellos o prova. Gillar både modellen o färgen på den.

Liten Uppdatering

Här har helgen varit lugn o skön. Mest bara varit hemma o tagit det lugnt. E ganska trött så det e skönt att ha nära till sängen :)



Mina leder har åxå jäklats mera än tidigare. Som bäst är vänster hand långfinger helt urspel! Sitter här o skriver med pekfinger tekniken o det känns dumt. Svullen e jag såklart åxå, men det brukar lätta mot kvällssidan. Måste bara komma ihåg att dricka mycket!

Nu ska jag fortsätta pyssla lite här hemma. Inte mycket jag klata av, men att vika tvätt går ännu :)

Dagens Outfit

Den kommer lite senare än menat, men här e den iallafall.



- klänning, lindex mom
- cardigan, h&m mama
- svarta strumpbyxor, h&m mama


O så vill även Mindy önska er en God Jul :)


God Jul

Morgonen har börjat med dom traditionella smörgåsarna med julskinka o senap. Mmmm... :) Fick även mina julklappar av mannen. Pyjamasen jag önskade samt favoritparfymen som han själv upptäckt att tagit slut. Jätte nöjd e jag :)

Nu e det strax dax att klä på sej klänningen o åka iväg. Ha en bra julafton alla!


To Dance In

Du skulle inte vara ensam om denna klänning till nyåret, men håll med om att det bara skriker fest om den! Finns (såklart) hos h&m, men e nog nästan slutsåld.






Skorna hittar du hos ellos (övre raden) samt h&m (nedre raden). Dom gröna från h&m e skitsnygga!


Dagens Outfit

Varit en sväng till jobbet nu på kvällen. Julmat + julklapp va det som vi bjöds på. Rolit att se alla bekanta :)



- lila polo, h&m mama
- rosa tunika med spets, indiska
- svarta byxor, h&m mama

Baka Baka Liten Kaka


Snygg Klänning



Denna klänning från ellos e inte alls så tokig. Skulle gärna använda den till våren med strumpbyxor om det ännu vore för kallt att vara barbent. Gillar! Hellre den röda än den svarta faktist...

Fortsättningen På Dagen

Efter att ha varit upp i några timmar, tvättat lite byke samt haft ut hunden o gett henne morgonmål, bestämde jag mej för att ta en tupplur. Tuppluren blev liiite längre än jag tänkt mej, men ack så skönt det var. Resten av dagen spenderade jag men mannen. Han har diskat o satt upp en hylla i köket åt mej. Själv försökte jag mej på att fylla diskmaskinen men det gick inte så där jätte bra. Babyn ligger o trycker på mina revben, så minsta lilla framåtlutande rörelse känns illa. Usch. Men det e ju inte så länge kvar nu så man står ut :)

Lördagmorgon

Sovit mindre än 4 timmar denna natt. Varit upp sen sex ungefär. Känner mej trött ja, men sömnen infinner sej bara inte. Sitter nu här o väntar på att solen ska gå upp. Klockan e halv nie men det e helt mörkt. Tråkit.

Nu ska iallafall hunden ut o så ser jag va jag hittar på. Kanske jag skulle ta en liten tupplur om en timme. Så framt att John Blund anser sej ha tid o komma för att vagga mej till sömns :)


Imoron...

... ja då smäller det. Har kommit överens om att gå o köa för våra biljetter. Dyrt kommer det o bli (närmare 200ege), men wtf; man lever bara en gång o mannen har väntat sååå länge att få se dom.



Inspiration; AnimalPrints

Djurtryck - d.v.s mönster - kanske inte det hetaste just nu, men kan vara riktit snyggt i små doser. Inte alltför mycket på en gång.



klänning; nelly.com, väskor; accessorize, skor; ellos samt nelly, örhängen; accessorize
hårspännen; accessorize, underkläder; h&m

Julklappstips Från Body Shop

Vem gillar INTE Body Shops härlit doftande produkter?? Mannen brukar nu o då överraska mej med en present därifrån o för några veckor sen såg det ut så här;



Innehållet bestod av en liten flaska Shea shower cream, en liten flaska Shea body lotion samt en liten tvättsvamp. Urgullit! Jag har ännu inte "hunnit" testa dom, men eftersom dom e speciellt för torr hud så vet jag att dom kommer o passa.

Annars har Body Shop flera olika presentförpackningar (dusch-kombinationer) som jag gillar. Va sägs om dessa;




Jag har själv gett bort olika förpackningar som present o dom har alltid varit uppskattade. Priset brukar variera ganska mycket tycker jag. Det e helt beroende på hur mycket o va som finns i asken/väskan. O så kan det löna sej att kolla med mottagaren om hon/han har nån favoritdoft innan man köper!

For Those About To Rock

Vi har stora planer på att åka o kolla in AC/DC inkommande sommar. Dom kommer till Helsingfors 17 juni o biljetterna släpps nu på torsdag. Jag tänker kämpa HÅRT för mina två biljetter! Klädseln kommer inte att bli nåt större problem (säger jag nu!), för e det rock så räcker det med jeans o nån cool t-shirt. Men en accessoar skulle jag gärna ha. Dessa armband kommer alla från nelly, o dom e så där passlit rockiga men på samma gång chica.


Långärmat I Trikå



Dessa tre får gärna flytta in i min garderob. Finns hos ellos.

Fin, Men Fel Storlek



Denna klänning skulle jag gärna fynda nu på rean hos ellos. Ni vet ju det där jag brukar prata om att inte köpa kläder nu då magen e stor o sen hänga in dom i garderoben o vänta. Men vet ni, den här skulle jag kunna göra ett undantag med! Inte så förvånande finns den INTE i min strl. I svart jo, men det e den här gråa jag gillar. Typiskt!!

Mina Julklappsönskningar

För gammal för att skriva till julgubben ja, men jag brukar alltid önska mej saker iallafall. Mamma får veta o så mannen såklart. Om det e nåt speciellt man verkligen vill ha så e det väl inget fel att önska sej det eller hur? Här ser du några av dom saker som gärna får dyka upp i mina paket.



Då Det Kommer Till Choklad...


... bryr jag mej inte om vilken bit som innehåller mest kalorier. Vill jag äta min konfekt till julen så gör jag det. Aftonbladet har ändå skrivit om vilka bitar vi borde undvika i jul. Undvika? Pah!! E det jul så e det!

Hela artikel om dom farliga bitarna kan du läsa här.


En Hel Dag I Vilans Tecken

Det blev en alltför lång dag igår. Varit vaken halva natten med migrän. Både jag o kroppen e totalt slut. Babyn rör iallafall på sej som den ska så jag behöver inte oro mej desto mera.

Idag tänker jag inte göra nåt annat än vila o ta det lugnt. Sätter på tvättmaskinen, men mannen får ta hand om upphängningen då han kommer hem. Jag klarar inte av att böja mej...

Lång Dag

Det har varit en svinlång dag idag o det känns som om jag gått massor. Blev inte bara Ikea, utan även Sello samt Stockmann. Lite väl mycket för mej känner jag. Nu blir det nåt varmt o dricka + en hög smörgåsar. Hungrig som jag-vet-inte-vad!

Handväskor

Jag VET att vi e mitt i vintern (fast det kanske inte ser ut så då man tittar ut), men jag har sakta börjat tänka framåt mot våren. Gissar lite att det beror på min garderob. You see, nu medan jag e gravid har jag två par byxor att välja mellan o båda e svarta. Tröjor o toppar finns det åxå begränsat av (varför köpa stora lager då man inte använder som i all evighet?), så jag ser lika ut från dag till dag. Det enda jag kan bryta av tråkigheten med e handväskor (inte skor p.g.a svullna fötter). Tyvärr känns inte ens väskor sådär jätte roliga mera för jag e bara klumpig... Dock ska jag ha iallafall EN ny till våren. Gillar lite större väskor, men ibland kan det vara bra med lite mindre varianter åxå.

Nelly.com



asos.com


Bl.a dessa kunde flytta hem till mej. Gärna nåt med lite färg (som den gula) eller nåt med mönster (den mittersta från nelly). Får se till våren... Mest använd kommer väl skötväskan o bli :)

Jag = En Vinnare!

Lyckades vinna en jätte fin badrock hos Engla. Oj så glad jag blev!! Ibland e det bra o vara med o tävla :)

Kommer att kännas fint o få byta ut den gamla måste jag säga. Den här ser så härlit mjuk o varm ut.





IKEA

Imorgon blir det visst en resa till Ikea. Pratade på veckoslutet om att vi måste åka iväg o köpa lite grejer till babyn ännu o att vi måste göra det nu medan jag ännu orkar. Ja, o på Ikea finns det ju gått om fåtöljer, soffor o sängar att kasta sej i om man blir trött :)


Ny Vecka, Nya Tag

Så var måndagen här igen o vi inleder vecka 33 i vår graviditet. Magen e större än nånsin tidigare o jag känner mej klumpig. Garderoben e tråkit o jag saknar mina "gamla" kläder. Nåja, det e inte så länge kvar mera o till våren kan jag använda mina klänningar igen.

Sömnen ville infinna sej inatt heller. Steg upp i många omgångar o bara satt på soffan. *suck* Men jag försöker tänka som så, att eftersom jag inte e på jobb mera så spelar det inte så stor roll om jag sover längre in på förmiddan i stället.

Nu ska vi packa iväg oss in till stan. Jag tänkte kolla in en tröja från Vila som jag kikade på i skyltfönstret igår kväll. En grå sak som bara skrek mitt namn. Sa åt mannen att jag gärna tar den som julklapp. Lite svårt att prova den nu såklart då kläderna inte sitter som dom brukar :) Men den har iallafall bara en knapp, så magen sku få plats. O till våren skulle den var skitsnygg både till jeans o kjol.

Sen blir det även ett besök hos mamma. Hon lovade mej pannkaka o russinsoppa. Mmmm....


Trött, Tröttare, Tröttast

Usch så dålit jag sovit inatt. Det där med att vakna med max 2 timmars mellanrum börjar ta på märker jag. Armarna domnar åxå o kroppen värker då jag stiger upp. Rolit värre...

Idag tänkte jag ha en riktig slappardag här hemma. Det enda måstet som finns på listan e att ha ut hunden. Allt annat kan lugnt vänta till imoron.

Klänningskavalkad

Balen på slottet e över för min del. Hadde mannen med mej på soffan som kommentator o han hadde mera åsikter än va jag trodde. Rolit hadde vi!

Som vanligt dominerade svart, men även metallfärger verkade vara populärt. Bland mina favoriter fanns Anna Abreus gula klänning (fast den där silver "tatueringen" var allt annat än vacker), samt Heli Järvinens blommiga.

   


Det verkade nästan som om kvinnorna valt mellan två olika skärningar; halterneck o korsettskärning. Ingen av dessa e nåt jag personligen gillar, o vissa av kvinnorna borde ha tänkt efter två gånger.

Andra vackra klänningar bars av Elina Kiikko, Johanna Rusanen, Laura Voutilainen samt Hannele Mikaela Taivassalo. Elinas e kanske lite väl brudklänningsaktig för min del, men Johannas passar en operasångerska som handen i handsken (kolla ärmarna!). Lauras var av ett härlit blankt tyg o jag påpekade för mannen att det så ut som fiskskinn. Kragen skulle jag dock ha lämnat bort. Taivassalos klänning var visst en vintage från 50-talet. Snygg, men lite mera åt brudklänning hållet.



Även klänningarna burna av Minna Kauppi, Niina Kelo samt Tanja Karpela e värda att nämnas.



Sen fanns det såklart dom klänningarna som aldrig borde ha blivit burna. Hjälp mej vilka otäckingar!! Särskilt den sista. WTF?!?! Vem kommer i en genomskinlig klänning till en bal??



Den klänningen jag blev mest förvånad över, o gillade fastän den skrek sommar, var nog denna. Kan ni tänka er att den e sydd av gamla gardiner?? Fantastiskt!!



Mera bilder hittar du bl.a här, här, här o här.

Look What I Found!!

Hadde ingen aning om att Nelly shippar till Finland!! Kanske lika bra det... Jösses så mycket fint!  Va sägs om dessa t.ex;





Gillar väskan i mitten helt massor. 59,90ege torde den kosta. Åh, om man ändå va i behov av en väska till...

Kan Det Vara...

... Heidi Klum på bilden?? Enlit denna källa ska det visst vara så. Jag är dock inte helt övertygad. Byxorna e grymt fula (båden färgen o alltför söndriga), munkjackan sitter illa o va sjutton har hon en stor kamera runt halsen för... Huj...


Gå På Bal?

Imorgon firar Finland självständighetsdag, o det betyder bal hos Presidenten. Nej, jag är INTE på väg :) Min inbjudan försvann på posten :) Men hela kalaset visas i tv o jag bara ääälskar att sitta i soffan o kolla klänningar. Vissa skapelser brukar vara så hemska att man undrar om dom alls sett sej i spegeln, medan andra kan vara riktiga 10-poängare. Alltid lika rolit att se!

 Här ser ni några av förra årets kreationer. Hmmm... Vissa e snyggare än andra kan man väl bara konstatera.

    


Bildspel från balen år 2007 / Bildspel2 från balen år 2007 /
Bildspel från balen år 2006 / Bildspel från balen år 2005

Gullig Förvaring

Mannen var på jakt efter upphängare till vinglas idag så vi besökte en av mina favoritbutiker här i stan, Karisma. Han hittade inte va han sökte men jag plockade hem två söta askar att förvara armband i. Gissar att dom egenteligen e menade som presentaskar, men dom passar uppgiften jag gav dem perfekt. Så nu ligger inte alla armband omkring halva lägenheten o skräpar :)


Ursnygg Kjol!

En av mina favoritbloggerskor, Salla, har köpt en skitsnygg kjol från H&M. Kikade igenom utbudet i webshopen, men den fanns iallafall ännu inte där. Hittade dock en annan som inte heller e så tokig. Såklart e den ju slutsåld i min storlek (helt typiskt), men den kanske finns i nån affär. Värt att kolla upp kanske...

 

Julklappstips Från Ikea

Julklappar att inhandla hos Ikea? Ja, varför inte. Plädar, ljus o andra användbara saker finns att köpa till överkomliga priser. Va sägs om följande t.ex;

Max 5ege

    


Max 10ege
     



Max 20ege

    



Max 50ege

    

RSS 2.0