Vilket Fynd!

Wow! Hur kunde jag missa denna. Se va mannen hittade i kylskåpet :)

 

 


Underbara Söndag

Sonen sov till 9 imorse = till 8 efter att vi ställt om klockan. Jätte skönt! Mamma o pappa fick åxå en bra nattsömn :) Undrade lite va sonen bad om i morse då han ville ha pippil, men tog honom med till köket o bad honom visa. Äpple skulle han ju ha! O det var sååå nam nam :) Han åt ett helt litet äpple o så blandade jag ännu i ett halvt i hans mannagrynsgröt. Bra med äpple för magen :)

På eftermiddagen besökte vi Hangö o Simons kusiner. Först va han lite blyg, men det släppte på tie minuter. Sen va det fullt fart igen! Nu har han precis krupit isäng o sover (förhoppningsvis) hela natten.

Imoron ska jag på fysio. Första gången på evigheter känns det som. Ska bli helt megaskönt att nån löser upp alla knutar i axlarna o mjukar upp ryggmusklerna lite.

 

 


Me Like, Me Need

Jag behöver (läs vill ha) nya dynor till soffan. Har ju skrivit om det ren tidigare, men hittade några till hos H&M jag gillar. Kolla här...









Dom två översta skulle jag vilja ha på våren/sommaren. Följande nu under julen. Dom två nallarna e bara för söta, o tycker dom skulle passa bra ifall barnet har en soffa i sitt rum. Dynan med fjärilen på skulle bo i sovrummet där jag annars åxå har ett litet fjärilstema på gång. Fina e dom iallafall allihop :)


Till Julfesten

Julfest på kommande? Behöver nu klänning? Dessa fem alternativ hittar du hos H&M.






Skit I Mängder

Sonen har inte haft mindre än 5 kackablöjor idag. Ufff.... O intresseklubben antecknar :D

edit; 5 blev till 6...



Mos



Mos + ungskorv = nam nam :)


Bola By Pentik

Tänk att den enkel glasskål kan vara så fin. Gillar dessa. 16cm hög är denna o finns för tillfället i följande fem färger. Själv gillar jag den lila bäst. Fast den mörkröda skriker ju jul :) Tänk så fin på bordet med lite julgodis i! Pris; 18€.

 

 


Rött

Julen har kommit till Pentik...




Slut I Skafferiet


Detta kaffe e bland dom absolut godaste jag vet. Fyra mått vanlit kaffe o så ett av detta blir såååå gott. Tyvärr har jag slut på det som bäst :( Måste köpa mera!

Smaksatt kaffe e nåt som e gott nu o då, men inte hela tiden. Jag gillar ju smaken av "vanlit" kaffe. Skulle kunna dricka massor, men håller mej till 2muggar/dag pga gallan.

Ett plus till med smaksatt kaffe e att man inte blir så sugen på att äta nåt till...










Gräva I Sanden

Här har man vaknat för ca 40 minuter sen o känner sej en aningen seg. Usch, nattskift suger! 2 eller 3 nätter kvar. Får se...

Snart har jag Simon hemma. Ska klä på mej ytterkläderna precis för jag lovade honom igår att vi ska bli ute o leka i sandlådan idag. Tänkte överraska honom ute :)

Sen ska det bli middag. Potatismos o ugnskorv sa mannen. Nam nam :)


Till Soffan

Dess två från H&M Home gillas väldit väldit mycket. Not bad!




Ledigt Veckoslut

Oh så skönt att INTE jobba ett veckoslut! Underbart att bara få vara hemma o göra "va man vill". Vi har varit på promenad i det fina vädret, sonen o jag. Nu fixar jag lite middag medan han leker parkering med sina nya bilar. Mannen e på födelsedagskalas (som visst blev 2 dagar istället för en), så det e bara vi båda.

Undrar va jag ska hitta på ikväll då Simon krupit i säng. Igår for jag åxå tidit under täcket, men idag har jag sovit till halv 8 OCH tagit en timmes tupplur på dagen. En film kanske?


Inget Lockande Väder

Ja, det e höst o ruskit ute. Trodde jag skulle flyga iväg då jag gick över parkeringsplatsen på jobbet. O dom har väl inte lovat bättre väder heller...



Filmtips?

Nån som kan tipsa mej om nån bra film? Skulle gärna ha nån på lager till fredag eller lördag... Komedi, romantik eller chickfilm tack :)


Flitig Användning

Lyktan jag köpte tidigare i höstas har varit i flitig användning. Ger ett så mysit sken. O Simon gillar den :) Fast han säger att det e ajaj :D

Mindre Poistivt

Efter att ha jobbat hela veckoslutet (o inte haft tid för nåt annat), har jag nu fått flunssa. Jäklar! Så ont i halsen att det e jobbit o dricka/äta o igårkväll hostade jag så att jag inte kunde sova. :( Alltid nåt på G lixåm. Kan vi nu inte få vara friska? Mannen har fått sin årliga öronvärk åxå o går på antibiotika. Tur så har iallafall Simons hosta lättat lite.


Something Positive

Wow! Jag hittade en BRA sak med att jobb kvällsskift på en fredag. På YleX kommer det ju Parasta Ennen (typ Bäst Före) med musik från huvudsakligen 90-talet. Gissa OM det va bra :) Somliga va ju unga då ;) Dagens spellista såg ut som följande;

Aqua – Dr. Jones
Daft Punk – Around the World
Nylon Beat – Liikaa
Captain Holywood Project – Only With You
Imperio – Nostra Culpa
Crystal waters – Gypsy Woman
Tupac – Changes
Mr. President – Up n’ Away
Apulanta – Mitä kuuluu
Crazy Town – Butterfly
Scooter – Eyes Without a Face
Daze – Tamagotchi
XL5 – Jäätä ja tulta
Party Animals – Have You Ever been Mellow
Blümchen – Ich bin wieder hier
Alice in Chains – Man in the Box
Freak Power – Turn on, Tune in, Cop out
The Bloodhound Gang – The Bad Touch
Usura – Tear it up
Ace of Base – All that she Want’s
Cher feat. Beavis & Butt-Head – I Got You Babe
Mach – Juna
Take That – Babe


Det roligaste va att jag ALDRIG hört den där Mr. President låten tidigare o jag gillar den maaaassoooor!!


Cravings

Ååååh.... Jag vill ha choklad!! SKA inte äta det dock, pga gallan, men åh va jag vill ha....


Mera Jobb

Blää... Lovade chefen igår att jobba lördag, o nu kom vi överens här hemma att jag ju på samma gång kan jobba söndag åxå. Usch... Men visst e det nice då lönen kommer! O nästa vecka blir liiiite liiiite lättare då jag har två läkarbesök = kortare arbetsdag. Men jo, tungt blir det.

Ny Lykta

För en tid sedan köpte jag denna lykta för värmeljus. Var sjuk den dagen o gick förbi en inredningsbutik på vägen hem från doktorn. Tänkte att jag skulle pigga upp mej själv med ett inköp :) 9,95€ skulle jag komma ihåg att den kostade. Mannen hängde upp den igår.



TDL

Ibland innan jag åker på jobb brukar jag lämna en ToDoList åt mannen (som för tillfället e hemmapappa). Inte så att kommenderar o säger va han ska göra, utan saker som borde göras men som jag inte hinner med själv. Idag ser listan ut som följande;



Hinner jag så ringer jag labben själv, men det ser dålit ut...


I Tid

Har ni börjat kolla på julklappar ren? Jag har. Faktist hunnit köpa några åxå. Ska börja lägga upp lite tips här så småningom. Lite för dom små, lite för kompisen, mamma, sambon osv.

Väntar verkligen på att få börja pynta så småningom. Ifjol var det inte så mycket pyntas, men iår e Simon nästan 2 o lägger bättre märke till saker o ting. Iallafall ska han få fara med pappa efter granen o så ska vi alla hjälpas åt att pynta den. Av mommo ska han få låna ett rött hus som man ska ha värmeljus i :)

O fast det e tidit ännu så lägger jag upp en liten inspirationsbild eller två :)










Sladden, Var E Du?

Nån som sett digikamerans kabel? Den som går mellan kameran o datorn. Jäklar, det e borta o jag sku behöva den nu. Måste säga åt mannen att han kollar...


Efter Spjälsängen?

Simon ska så småningom få byta säng. Ännu ryms han bra i sin spjälsäng (o hans växtfart har börjat lugna ner sej), men iallafall. Denna från IKEA kunde vara ett alternativ. Tycker bara den e lite flickig...



Ps. O så har vi ju säng färdit. Det glömde jag ju...

Du Sköna Onsdag

Fick en liten sovmorgon här hemma idag. Väldigt skönt o kom väl till pass. Råkade sej ännu till så att Simon e hemma idag då dagtanten e sjuk. Lite xtra kramas :)

Ska föra honom till dr om en timme. Hans hosta låter fortfarande ful så vi vill visa upp honom. Han har inte ätit heller. Lite lite igår på moron samt till lunchen, men efter det har han gått på mjölk o vällinglinjen. Jag vet ju nog att han klarar sej på det åxå några dar, men tar hellre det säkra före det osäkra. Som bäst vilar han lite.


Smaskens!!



Mina nya favoriter. Jo, jag vet. Dom e full fat o loaded med socker. Tror dock inte att en eller två i veckan gör mycket skada...


Me like

Oj, dessa fyra från H&M gillas. Hmmm....



Fönstertittare?

Haha... Hörde ett litet knackande på köksfönstret o vände förvånat på huvvet (vi bor ju på tredje våningen). Där sitter en liten talgoxe o vill in! Nej, jag öppnade inte för honom :)



Ingen Rolig Upplevelse!

Förlåt för den dåliga uppdateringen, men jag har varit på sjukhus. Lär visst ha grus i min galla! Det va ingen rolig nyhet att få precis.

Vaknade natten till söndan (förra veckan) av nåt som jag trodde va muskelkramp i ryggen. Steg upp, tog en medicin o hoppades på det bästa. Tyvärr hjälpte den inte o en stund senare parkerade jag mej inne på wc'n. Fy fan så jag mådde pyton! O värken - den blev bara värre o värre. Fick väcka min man vid 8 o vi konstaterade att det nog va nåt värre än ryggen. Smärtan (som va GRYM) hadde nu flyttat sej o låg över dom nedre revbenen. Ett tag va jag rädd för att det var hjärtattack eller nåt liknande. Sonen plockades upp från sängen, fick halare på o skickades till mommo. Vi åkte till sjukhuset där dom genast kunde säga att det va gallan som krampade o jag pumpades full av värkmedicin. Då menar jag verkligen full. Jösses... Värken lättade till kvällen o jag sov på sjukhuset den natten. Fick åka hem på måndageftermiddag, men hann bara vara hemma 1,5 timmar innan vi akut åkte in igen. Samma sak. Trodde jag sku dö... Nu fick jag antibiotika o fick inte komma hem förrän torsdan.

Som bäst känns det ok. Går som bäst på en sk galldiet o får inte äta salt, fett eller starka kryddor. Lite rädd för att äta e man ju, men jag har en 10 saker som jag vet att jag klarar av o det försöker jag hålla mej till. Kaffe ska jag egenteligen hålla mej borta från, men en liten kopp vågade jag mej på imorse. Allt ok än så länge :) Ska på kontroll nästa vecka o då bestäms det om o när jag ska på operation. Bara bra att få bort den tror jag. Sån här smärta vill man inte va me om flera gånger. Det va lixåm inget att föda barn mot det här...

 

 


Inte Den Bästa Fredan

Nej nej vilken dag. Tvättmaskinen på jobbet fungerade inte på hela dan = jag hadde väldit svårt att sköta mitt jobb. Fick huvudvärk vid 10, tog medicin o trodde det hjälpte. Strax efter 12 fick jag åka hem då migränen slog till riktit ordentlit. Usch. Nu känner jag mej bara trött, sliten o har en värk i kroppen som alltid efter ett migränanfall. Hoppas morgondan känns bättre. Sku behöva det just nu...

TGIF

Sista morgonen på en tid jag stiger upp 4:30. Vill ligga läääänge en moron... Känner mej gammal idag :(

RSS 2.0