Chokladtårta
Chokladtårta
100 gr smör/margarin
2½ dl socker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
(ev. likör/nötter/russin)
Smörj o bröa en form (eller klä den med bakplåtspapper) med löstagbara kanter (ca 22cm i diameter). Smält margarinet i en kastrull, bryn ej, o ta därefter bort kastrullen från värmen. Blanda under tiden ihop dom torra ingredienserna. Rör ner sockret i det smälta smöret samt äggen. Rör om. Blanda i allt det torra o rör till en slät smet. (vill du ha i lite xtra smak tillsätter du i det här skedet likör el. dyl.) Häll smeten i formen o grädda i ca 25 mins på 175C. Tårtan blir låg o spricker lite på ytan.
Till tårtan brukar jag servera vispad grädde med fruktbitar i. Alla frukter går bra, men jag använder oftast kiwi o vindruvor.
Kommentarer
Trackback